Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu a fost primită la Cotroceni. Primele detalii

2 iul. 2019,, 09:51   Politică
3187 3

Premierul Republicii Moldova Maia Sandu a fost primit marți dimineața la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis.

,,România a fost, este şi va fi cel mai constant şi dedicat susţinător al Republicii Moldova”, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, după discuția cu premierul moldovean Maia Sandu, că a propus crearea unui grup de experți care, împreună cu experții din Republica Moldova, să identifice domeniile în care este nevoie de asistență și să fie demarate proiecte concrete.

"România a fost, este și va fi cel mai constant și dedicat susținător al Republicii Moldova în mod direct pentru atingerea nivelului de prosperitate și securititate pe care îl doresc cetățenii săi și pentru parcursul european", a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a vorbit și despre transferul pașnic de putere, din 14 iunie, care a pus capăt situației de criză politică în Republica Moldova.


"Doresc să îi asigur de tot sprijinul României și al meu personal pentru eforturile Guvernului de la Chișinău. Disponibilitatea de a acorda, pe baza solicitărilor, asistență dedicată consolidării instituțiilor în Republica Moldova. Administrația prezidențială a transmis propunerea de creare a unui grup de experți care, împreună cu experții din Republica Moldova, să identifice domeniile în care este nevoie de asistență și să fie demarate proiecte concrete. Partea noastră a constituit acest grup. Voi urmări personal derularea de către guverne a acestei inițiative", a mai spus președintele.

"România, în coordonare cu parteneri europeni, va susține deblocarea asistenței financiare a UE pentru Republica Moldova, necesară investiției în reforme, reluarea activității Comisiei bilaterale și alte măsuri", a mai completat acesta.

Maia Sandu, premierul Republicii Moldova se află în vizită ofcială în România, urmînd să aibă o întrevedere și cu Viorica Dăncilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?