COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

MAEIE este nemulțumit de discursul lui Igor Dodon de la tribuna ONU

MAEIE este nemulțumit de discursul lui Igor Dodon de la tribuna ONU

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu unele precizări, în care își spune poziția oficială și arată că este nemulțumit de discursul președintelui Igor Dodon de la tribuna ONU.

Ieri, 26 septembrie, Igor Dodon a susținut un discurs la tribuna ONU, însă a evitat să spună că Rusia trebuie să-și retragă trupele militare din stînga Nistrului. În acest context, Ministerul de Externe a spus următoarele:

„MAEIE continuă și va continua să insiste pentru retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.


Republica Moldova are un statut de neutralitate consfințit în Constituție. Retragerea trupelor și munițiilor Federației Ruse de pe teritoriul țării noastre va constitui un act clar de respectare a neutralității, suveranității şi integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Faptul că de la tribuna ONU nu a fost reiterat în mod expres demersul țării noastre privind retragerea completă și necondiționată a forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova constituie o abordare dezechilibrată a politicii externe”, se arată într-un comunicat emis de instituție.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load