X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

MAEIE condamnă desfășurarea exercițiilor militare în Transnistria

31 ian. 2018,, 17:48   Politică
3504 6

Autoritățile condamnă cu vehemență exerciţiile militare desfăşurate în regiunea transnistreană de către trupele ruse şi structurile de forţă ale regimului de la Tiraspol, notează Noi.md.

Potrivit informației oficiale, Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR) dislocat în regiunea transnistreană a început desfăşurarea unor exerciţii militare, avînd, între altele, drept obiective „contracararea terorismului” şi instruirea militarilor de „a acţiona în condiţiile folosirii de către inamicul convenţional a armelor de distrugere în masă”.

În legătură cu aceasta, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene și-a reiterat poziția față de aceste acțiuni, pe care le consideră provocatoare.

„Condamnăm cu vehemenţă astfel de activităţi militare, care nu pot fi percepute altfel decît o ameninţare directă şi brutală la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. MAEIE ţine să amintească din nou despre angajamentul Federaţiei Ruse de a-şi retrage trupele sale de pe teritoriul Republicii Moldova, în particular, de cel fixat în Acordul privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, semnat la Moscova la 21 iulie 1992”, se arată în declarația MAEIE.

Autoritățile moldovenești au reiterat demersul cu privire la necesitatea retragerii necondiţionate a forţelor militare ruse de pe teritoriul țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?