Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Lucinschi: Conducerii de astăzi îi revine o misiune cu mult mai grea

30 iul. 2019,, 10:20   Politică
2603 2

Cel de-al doilea președinte al R.Moldova, Petru Lucinschi, a lansat un apel la adresa membrilor conducerii actuale a țării, în cadrul ceremoniei de marcare a 25 de ani de la adoptarea Constituției, notează Noi.md.

Fostul demnitar a descris perioada prin care trece astăzi Moldova ca fiind una crucială și de mare responsabilitate pentru guvernanți. În acest sens, Petru Lucinschi a îndemnat puterea să implice masele largi de oameni în schimbările care vor avea loc.

„Ajung la o concluzia că se face o schimbare și de aici, conducerii de astăzi îi reveni așa-numita „curățare a grajdurilor”. Dar nu doar aceasta, conducerii de azi îi revine o misiune cu mult mai grea: noi toți urmărim dar nu conștientizăm cu adevărat ce s-a întîmplat. Este problema deformării psihologiei omului, s-a format un om în care demnitatea poate să se vîndă, în care relațiile personale sau de interes personal sunt mai presus decît altele, asta va fi foarte greu de distrus și este o singură ieșire - ca toată populația să fie inclusă în acest proces. O curățire, o pocăință trebuie să fie a oamenilor care am trăit aici”, a declarat Lucinschi în timpul discursului susținut cu prilejul marcării a 25 de ani de la adoptarea Constituției.

Petru Lucinschi se arată convins că rezistența față de schimbare va fi foarte mare, iată de ce, consideră el, trebuie găsită o modalitate prin care cetățenii să fie conectați la acest proces.

„Apelul meu către conducerea de astăzi: trebuie de inclus masle largi de oameni în schimbările care vrem să aibă loc. Fără participare lor sau cu o participarea pasivă nu o să reușim. Noi încă nu avem țară, noi tot timpul așteptăm ca cineva să hotărască. Oamenii care au venit merită tot respectul, dar trebuie găsită o formulă, sînt propuneri cum de organizat ca oamenii să se includă activ. E clar că opunerea a să fie foarte mare”, a remarcat fostul președinte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?