Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

PL capătă popularitate ieftină

9 iul. 2019,, 12:29   Politică
3547 1

Partidul Liberal, așa cum a fost întotdeauna în întreaga perioadă a existenței acestei entități "politice", în goana după popularitate ieftină, a făcut o altă declarație nebună acuzînd președintele Moldovei, Igor Dodon, că ar fi "organizat o farsă cu boala bruscă și spitalizarea procurorului general Eduard Harunjen“.

Potrivit teoriei conspirației a liberalilor, anume "Igor Dodon l-a trimis lui Eduard Harunjen la spital pentru a evita demiterea procurorului general, în ciuda presiunii din partea blocului ACUM". Pentru a da greutate minciunilor sale fără sens, liberalii au declarat că acesta este un "truc vechi de nomenclatură tipic sistemelor totalitare" și a cerut ca Ministerul Sănătății "să efectueze o investigație pentru a confirma natura fictivă a concediului medical". Evident, Ministerul Sănătății, potrivit planului liberalilor, trebuie să confirme, de asemenea, și prezența instrucțiunilor pentru Harunjen din partea președintelui pentru ca acesta să se îmbolnăvească.

PL consideră că "de fapt, Dodon și Harunjen s-au înțeles să adopte schemele și influența lui Plahotniuc în sistem". Liberalii au declarat că cer demisia lui Dodon "pentru participarea la o astfel de farsă ieftină" și "pedepsirea lui pentru obstrucția justiției".

De fapt, așa cum este cunoscut publicului larg, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat în ajun că Parlamentul se va convoca în ședință pe 9 iulie pentru a începe procedura de demitere a lui Eduard Harunjen din funcția de procuror general, iar imediat după îndeplinirea procedurilor legislative, șeful statului va semna decretul privind demisia procurorul.

Președintele a reamintit că a trecut mai mult de o lună de cînd toată societatea moldovenească, conducerea Parlamentului și Guvernul Moldovei i-au cerut lui Eduard Harunjen să demisioneze cu demnitate. Cu toate acestea, spre deosebire de alți oficiali de rang înalt ai țării, actualul Procuror General, care a fost numit în această funcție în condiții foarte dubioase din punct de vedere al legalității, așa și nu a avut curajul să demisioneze.


"Din momentul numirii sale în această funcție, eu am protestat procedura prin care domnul Harunjen a devenit Procuror General. În această situație, Parlamentul Republicii Moldova va convoca o ședință pe 9 iulie pentru a începe procedura de demiterea din funcție a acestei persoane. Conform legislației Republicii Moldova, imediat după punerea în aplicare a procedurilor legislative, eu voi fi gata să semnez un decret privind demisia procurorului general. Reinstalarea și consolidarea statului de drept în Moldova este prioritatea numărul unu pentru noi, iar orice încercare de a submina acest proces va fi oprită cu fermitate", a afirmat șeful statului.

În același timp, spun experții, pe Eduard Harunjen nu-l va ajuta nici un fel de truc cu spitalizarea, deoarece parlamentul, după cum este de așteptat, va constata pur și simplu că el nu are dreptul să dețină această funcție din mai multe motive și ar trebui demis, iar președintele va semna decretul corespunzător. Unii experți consideră că Eduard Harunjen poate fi demis în mod legal fără această procedură numai în baza Declarației privind recunoașterea Moldovei ca stat captiv, adoptată mai devreme de Parlament, în care se menționează necesitatea urgentă de demisionare a procurorului general și a altor structuri de stat, care au devenit instrumente fidele ale fostului regim oligarhic care a uzurpat toată puterea în țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?