COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Liderii PDM se pregătesc de discuții serioase cu membrii partidului

Liderii PDM se pregătesc de discuții serioase cu membrii partidului

Președintele de onoare al Partidului Democrat a declarat pentru Unimeida că astăzi vor avea loc discuții privind situația din cadrul formațiunii.

Întrebat dacă mai există semnale privind eventuale noi plecări din PD, Diacov a spus: „Avem de toate, dar sper că discuțiile vor fi pașnice și mature. Eventuale rupturi sînt ultimul lucru de care are nevoie țara, îna ceastă situație pandemică”, transmite Știri.md.

Liderul fracțiunii Partidului Democrat din Parlament, Dumitru Diacov a declarat pentru Unimedia că nu știe la ce exact s-a referit colegul său, Eugeniu Nichiforciuc, atunci cînd a spus că „luni, democrația veritabilă din PD va mai face un pas înainte”.”

Dumnealui a spus ce a spus, nu știu la ce s-a referit. Noi vom avea discuții privind situația din PD și sper că aceastea vor fi liniștite și gîndite foarte bine. Acum starea de lucruri e foarte grea, pentru că întreaga „diasporă” (n.n. așa îi spun unii deputați fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc) lucrează împotriva noastră. Dar nu avem nevoie de alte rupturi, mai ales în situația aceasta pandemică grea, în care se află țara”, a spus Dumitru Diacov.


Reacția vine după ce ieri, deputatul democrat Nichiforciuc a scris pe pagina sa de Facebook că regretă plecarea colegei sale Ruxanda Glavan din PD, care ar fi trebuit să aștepte pînă luni, cînd „democrația veritabilă din PD va mai face un pas înainte”, fără să explice la ce exact se referă.

La 1 mai, Ruxandra Glavan a anunțat că părăsește fracțiunea Partidului Democrat și își va continua activitatea în grupul parlamentar pro-Moldova. Liderul PD, Pavel Filip, a dat de înțeles că se aștepta la un asemenea pas din partea fostei colege de partid. „Era firesc ca cei care au pus-o pe listele de partid să o retragă la un moment dat. Pleacă cei care s-au obișnuit să vadă partidul ca pe un sac cu bani și accederea la guvernare - ca pe o sursă de venit și rezolvare a intereselor personale”, a declarat Filip.

Pe 19 februarie, șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, au părăsit fracțiunea democraților în Parlament. Pe 20 februarie, au creat grupul parlamentar „Pro-Moldova”.

Analiști politici au spus că pleacă oamenii apropiați fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, dat în căutare internțională, fiind cerectat penal în Republica Moldova pe mai multe capete de acuzare. Acesta se află în SUA, potrivit informațiilor oficiale, iar unii deputați au spus că acesta este numit, în glumă, de către foști colegi, „diaspora”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load