X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Liberalii sesizează Curtea Constituțională

6 mar. 2018,, 15:30   Politică
6434 2

Deputații PL au sesizat Curtea Constituțională în privința unor modificări operate la Legea privind achizițiile publice, informează Noi.md.

Este vorba despre un amendament prin care sînt exceptate de la procedura de achiziții publice contractele ce au ca obiect procurarea bunurilor, serviciilor, în vederea creării centrelor multifuncționale. Deși Legea achizițiilor publice stabilește clar că toți banii publici sînt cheltuiți transparent prin proceduri de achiziții publice, în urma acestor modificări, spun liberalii, va fi exclusă procedura licitațiilor publice.

„Cei de la guvernare, printr-o metodă foarte șmecheră, au inserat în textul acestei legi o excepție care va permite stocarea unei sume importante de bani. La finalul anului 2017, a apărut acest amendament, prin care sînt exceptate de la achiziții publice contractele încheiate de Agenția Achiziții Publice ce au ca obiect procurarea bunurilor, serviciilor în vederea creării centrelor multifuncționale. Regulamentul privind încheierea acestor contracte se aprobă de fondator. Asta înseamnă că toate centrele multifuncționale, construite, dotate în acest an, toate lucrările și echipamentele vor fi realizate din bani publici, dar fără licitații publice. Conducătorii acestor instituții vor decide după bunul plac cui atribuie aceste contracte”, a explicat fruntașul PL Valeriu Munteanu.

El a acuzat guvernarea de faptul că folosește banii publici pentru „a-și satisface anumite aranjamente de natură politică”, avînd în vedere alegerile parlamentare din acest an.

„Primul caz de acest gen este proiectul ”Drumuri bune pentru Moldova”, în care PD-ul vrea să construiască 1200 de kilometri de 1,6 miliarde de lei. Istoria arată că cele mai proaste drumuri sînt construite într-un an electoral. Nu am văzut atît deschidere din partea PD pentru drumurile locale și naționale, atunci cînd acest domeniu era în custodia PL”, a comentat Valeriu Munteanu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?