TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Leancă: Scenariul merge „по плану”

Leancă: Scenariul merge „по плану”

Fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, răspunde informațiilor și acuzațiilor apărute în presă, precum că Comisia de anchetă în cazul furtului miliardului ar putea cere intentarea unui dosar penal pe numele său, scrie Noi.md

”Constat că această „comisie de anchetă” are un singur obiectiv: „validarea” acuzațiilor politice nefondate și denigratoare de ani de zile împotriva mea. Nu îi interesează dovezile, argumentele și probele prezentate, așa cum nu-i interesează nici elucidarea, în esență, a ceea ce s-a întâmplat în sistemul bancar.


Oare nu e ciudat că, la o distanță de doar o oră de la așa-zisele audieri de astăzi din comisie (la care, de fapt, m-am autoinvitat – invitația lor mi-a venit ieri după ce am sunat eu un membru al comisiei) unde cei mai mulți membri păreau dezinteresați și nici nu prea au adresat întrebări; au și înaintat un demers la Procuratura Generală?!

Aceasta este încă o dovadă clară că aveau acuzațiile făcute din timp și scenariul de linșaj și denigrare merge „по плану”…”, se arată într-un comentariu al fostului premier.

Totodată, acesta se întreabă: nu este oare imixtiunea politicului în Justiție atunci cînd un grup de deputați, fără măcar să finalizeze Raportul, dau indicații Procuraturii Generale să deschidă dosar penal?!

”Îmi doresc mai mult ca oricare membru al acestei comisii, mai mult ca oricare politician aflat la putere sau în opoziție, ca frauda bancară să fie elucidată și în acest sens am fost eu cel care a chemat compania Kroll să investigheze furtul din sistemul bancar. Și chiar îmi doresc ca organele de anchetă, comisiile rogatorii să conducă investigații oneste și profesioniste, nu aberații politice debitate de diletanți...”, se mai arată în comunicatul emis presei.

Reamintim că astăzi, comisia de anchetă privind frauda bancară a expediat un demers către Procuratura Generală cu privire la pornirea unui dosar penal împotriva mai multor persoane, inclusiv împotriva fostului premier Iurie Leancă. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei, Alexandru Slusari.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load