COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Leancă: Deocamdată se vede doar „folclor” din raportul Kroll 2

Leancă: Deocamdată se vede doar „folclor” din raportul Kroll 2

Presupunerea unor analiști precum că raportul ”Kroll 2” ar fi fost coordonat cu fostul guvern înainte de a fi publicat, i se pare de necrezut fostului premier Iurie Leancă, comunică Noi.md.

Într-un interviu acordat Europei Libere, politicianul a explicat că o companie internațională cu o asemenea reputație precum este „Kroll” nu-și putea permite să se implice în asemenea jocuri.

„Acum, într-adevăr, iată s-au scurs cinci ani, a fost publicat primul raport, acum al doilea sau raportul final și văd tot felul de opinii. Unii zic că raportul a fost ajustat de Kroll și cu fosta guvernare și eu din cîte știu, și de asta am ales Kroll-ul, și acesta a fost și sfatul experților internaționali, că este o companie care ține la reputația sa. Deci îmi vine greu să-mi imaginez că această companie putea face așa ceva, fiindcă dacă s-ar întîmpla, oricum se afla”, a menționat Leancă.


Liderul PPEM a mai menționat că deocamdată se vede doar „folclor” din cel de-al doilea raport Kroll, iar misiunea noii guvernări e să scoată la lumină informația veridică.

„Alții zic că nu este lista beneficiarilor publicată, că o dosesc, alții zic că există. Păi stați o clipă, s-a schimbat puterea. Acum, cine împiedică? Și au avut pe linie contacte, din cîte înțeleg, Comisia de investigare cu reprezentanții Kroll-ului. Păi mai insistați, ați plătit bani pentru asta! Nu voi, cereți Băncii Naționale, care a fost comanditarul, să aflați exact toate detaliile, fiindcă iarăși vedem doar folclor, legende, fiecare interpretează cum vrea acest raport”, a adăugat Leancă.

Iurie Leancă a mai declarat că a insistat în 2014 ca anume Kroll să investigheze frauda bancară, cu scopul de a face anumite presiuni asupra instituțiilor statului și a urgenta procesul de investigare si recuperare a banilor.

Menționăm că expertul și activistul civic Serghei Tofilat a declarat recent că raportul Kroll 2 a fost pregătit neprofesionist și poate chiar a fost coordonat cu fostul guvern, altfel nu poate fi explicat faptul că în acest raport „nu se regăsește numele lui Plahotniuc printre beneficiari”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load