Prima reuniune a Task-Force-ului, prezidată de Leancă

Prima reuniune a Task-Force-ului, prezidată de Leancă

La Guvern a fost desfășurată prima reuniune a Task-Force-ului pentru integrare europeană, condusă de către viceprim-ministrul pentru integrare europeană Iurie Leancă, notează NOI.md.


Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Cabinetului de Miniștri, Task-force-ul va activa în formatul unui grup de lucru guvernamental, convocat cu regularitate la nivelul secretarilor de stat din cadrul celor 9 ministere și conducătorilor altor autorități subordonate Guvernului.


La ședințele Task-Force-ului vor fi invitați experți independenți și reprezentanți ai societății civile, care vor putea interacționa cu factorii de decizie la nivelul Guvernului și vor avea posibilitatea de a veni cu propuneri de politici publice orientate spre avansarea agendei de reforme prioritare și implicit a dinamizării procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.


Participanții la reuniunea de inaugurare a Task-Force-ului au înaintat propuneri pentru organizarea activității acestuia, sugerînd utilizarea acestui format de lucru pentru abordarea și soluționarea subiectelor prioritare aflate pe agenda de reforme a Guvernului.


Grupul de lucru va contribui la îmbunătățirea comunicării și vizibilității strategice privind integrarea europeană, dar și la consolidarea dialogului și cooperării autorităților publice cu experții din societatea civilă în domeniul monitorizării și implementarea prevederilor Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load