COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lavrov: Rusia a îndemnat autoritățile moldovenești să renunțe la discriminarea mass-mediei ruse

Lavrov: Rusia a îndemnat autoritățile moldovenești să renunțe la discriminarea mass-mediei ruse

Rusia a atras atenția autorităților moldovenești asupra necesității renunțării la acțiunile discriminatorii împotriva presei în limba rusă.

Despre acest lucru a anunțat miercuri ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă, în urma discuțiilor cu ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, transmite tass.ru

"Am convenit să luăm măsuri pentru a renunța la încălcarea regimului fără vize, la aplicarea măsurilor prohibitive și restrictive împotriva cetățenilor acestor două țări. Și am atras atenția la necesitatea de a asigura drepturile jurnaliștilor, la libertatea în activitatea profesională și la prevenirea politicilor discriminatorii privind mass-media. Astfel de acțiuni a întreprins Guvernul moldovean anterior în legătură cu mass-media în limba rusă", a spus el.

Autoritățile moldovenești au refuzat de mai multe ori intrarea în republică a artiștilor ruși, politicienilor, personalităților publice și jurnaliștilor, printre care reprezentanți ai NTV, REN TV și ai altor mass-media. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a înmînat o notă de protest ambasadorului Moldovei la Moscova, Andrei Neguță.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load