TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La ce înțelegere au ajuns președinții Moldovei și Bulgariei?

La ce înțelegere au ajuns președinții Moldovei și Bulgariei?

În cadrul Forului Mondial al Holocaustului din Israel, președintele Moldovei a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, în cadrul căreia părțile au convenit asupra intensificării dialogului politic și dinamizării raporturilor comercial-economice bilaterale, transmite Noi.md.

Igor Dodon a apreciat relațiile moldo-bulgare, care continuă să se consolideze pe parcursul anilor, atît la nivel bilateral, cît și în cadrul cooperării regionale și internaționale.


El a menționat că țările noastre au încheiate circa 50 de acorduri bilaterale, în majoritatea domeniilor de interes comun.

Președintele Moldovei a subliniat interesul țării noastre în intensificarea dialogului politic și organizarea unui schimb de vizite la nivel înalt.

În acest context, al a reiterat invitația lansată anterior Președintelui Radev, de a vizita Republica Moldova în primăvara anului curent, în cadrul căreia părțile vor vizita și raionul Taraclia.

Igor Dodon a adus mulțumiri conducerii Bulgariei pentru asistența financiară, umanitară și tehnică oferită Republicii Moldova, în special raionului Taraclia. El a subliniat faptul că comunitatea bulgară din Moldova, de circa 52 de mii de oameni, joacă un rol semnificativ în parteneriatul moldo-bulgar.

Totodată, părțile au fost unanimi în opinia privind necesitatea dinamizării raporturilor comercial-economice bilaterale, dat fiind existența unui potențial nevalorificat la justa valoare în acest sens. Volumul schimbului comercial în ianuarie-noiembrie 2019 a constituit circa 107 milioane de dolari SUA.

În aceeași ordine de idei Igor Dodon a pledat pentru atragerea investițiilor în economia Republicii Moldova și organizarea în cel mai scurt timp posibil a ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-bulgare de colaborare economică, sedința precedentă avînd loc în martie 2016 la Sofia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load