Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

La ce înțelegere au ajuns președinții Moldovei și Bulgariei?

23 ian. 2020,, 17:15   Politică
3094 0

În cadrul Forului Mondial al Holocaustului din Israel, președintele Moldovei a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, în cadrul căreia părțile au convenit asupra intensificării dialogului politic și dinamizării raporturilor comercial-economice bilaterale, transmite Noi.md.

Igor Dodon a apreciat relațiile moldo-bulgare, care continuă să se consolideze pe parcursul anilor, atît la nivel bilateral, cît și în cadrul cooperării regionale și internaționale.

El a menționat că țările noastre au încheiate circa 50 de acorduri bilaterale, în majoritatea domeniilor de interes comun.

Președintele Moldovei a subliniat interesul țării noastre în intensificarea dialogului politic și organizarea unui schimb de vizite la nivel înalt.

În acest context, al a reiterat invitația lansată anterior Președintelui Radev, de a vizita Republica Moldova în primăvara anului curent, în cadrul căreia părțile vor vizita și raionul Taraclia.


Igor Dodon a adus mulțumiri conducerii Bulgariei pentru asistența financiară, umanitară și tehnică oferită Republicii Moldova, în special raionului Taraclia. El a subliniat faptul că comunitatea bulgară din Moldova, de circa 52 de mii de oameni, joacă un rol semnificativ în parteneriatul moldo-bulgar.

Totodată, părțile au fost unanimi în opinia privind necesitatea dinamizării raporturilor comercial-economice bilaterale, dat fiind existența unui potențial nevalorificat la justa valoare în acest sens. Volumul schimbului comercial în ianuarie-noiembrie 2019 a constituit circa 107 milioane de dolari SUA.

În aceeași ordine de idei Igor Dodon a pledat pentru atragerea investițiilor în economia Republicii Moldova și organizarea în cel mai scurt timp posibil a ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-bulgare de colaborare economică, sedința precedentă avînd loc în martie 2016 la Sofia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?