Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Kulminski: Peste o perioadă toți judecătorii și procurorii vor dori să coopereze cu noua guvernare

7 oct. 2019,, 17:20   Politică
2687 1

Potrivit consilierului primului ministru, Vladislav Kulminski, judecătorii și procurorii moldoveni „vor să stea” sub orice guvernare și nu există siguranța că actuala coaliție de guvernămînt nu va dori să folosească acest lucru în scopurile lor politice.

Despre acest lucru a vorbit consilierul Maiei Sandu în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la TVC21, transmite enews.md.

„Vă asigur că, după o perioadă de timp, toți acești judecători și procurori vor dori să coopereze cu noua guvernare și să-o convingă prin orice mijloace de loialitatea lor. Nu contează la cine vor alerga. Fie că vor veni la premier, fie la președinte, ei vor încerca prin orice mijloace să rămînă în acest sistem. Pentru că, în cele din urmă, ei sînt preocupați doar de propria lor bunăstare", a spus Kulminski, subliniind că "judecătorii și procurorii din Republica Moldova sînt două caste separate, izolate", iar acesta nu este "niciun secret" pentru nimeni.

În sprijinul cuvintelor sale, el a propus să „opriți în oricare dintre sectoarele scumpe din Chișinău și veți vedea imediat ce s-a avut în vedere exact” - „acolo circulă niște mașini foarte scumpe, sînt construite niște vile extraordinare, care în declarații pe venit sînt trecute cu niște prețuri absolut ridicole".

După cum subliniază consilierul Maiei Sandu, „este clar că guvernarea actuală nu ar trebui să permită în niciun caz asemenea tentative sau ingerințe”. El a adăugat că acest lucru „este important atît în raport cu președintele, cît și în raport cu guvernul. Adică este necesar să excludem dorința de a controla sistemul judiciar și de a controla procurorii în propriile interese politice și de a-i folosi - fie unul împotriva celuilalt, fie împotriva unor proiecte politice emergente sau împotriva oricărui altcineva”.


În același timp, la întrebarea prezentatorului, dacă Kulminski însuși este sigur dacă majoritatea de guvernămînt se va abține de la tentația de a controla judecătorii și procurorii, consilierul premierului a răspuns: „Nu sînt sigur”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?