Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Kozak a numit acțiunile fostei puteri de la Chișinău cu adevărat ”criminale”

9 iun. 2019,, 08:12   Politică
5428 2

Vicepremierul rus Dmitrii Kozak spune că Vlad Plahotniuc, președintele PDM, a propus în cadrul negocierilor pe care le-a avut cu Igor Dodon ca PSRM și PDM să încheie acorduri secrete.

Ulterior, să fie schimbat vectorul politicii externe a Republicii Moldova de la Vest, spre Est, oferte pe care partea rusă le-ar fi respins, scrie Ria.ru, potrivitTV8.md.

Potrivit susei citate, Kozak a numit „criminale” acțiunile reprezentanților „puterii” de la Chișinău.

„Aceste acțiuni confirmă poziția Moscovei privind necesitatea îmbunătățirii situației politice din Republica Moldova”, a mai spus Dmitrii Kozak, potrivit sursei citate.

„Acum devin mai clare solicitările celor, care au adesea opinii diametral opuse, dar care spun că Republica Moldova trebuie eliberată de sub regimul criminal”, a mai spus Kozak.


Oficialul rus a mai spus că Partidul Democrat încearcă să inducă ideea că Rusia ar fi intenționat să ajungă la anumite înțelegeri secrete cu reprezentanții PD-ului, dar că acest lucru nu ar fi adevărat.

Menționăm că, la începutul acestei săptămîni, Dmitrii Kozak a fost în vizită la Chișinău și acesta s-a întîlnit cu Vlad Plahotniuc. Astăzi, Igor Dodon a spus că acea întîlnire a avut loc chiar în biroul său din clădirea Președinției.

Astăzi, conducerea Partidului Democrat a declarat într-un briefing de presă că Igor Dodon și Vlad Plahotniuc au negociat crearea unei majorități parlamentare, dar discuțiile au eșuat pentru că Dodon ar fi propus federalizarea Republicii Moldova, lucru care urma să fie prevăzut într-un acord secret, iar Plahotniuc a refuzat acest lucru.

Vom încerca să obținem o reacție de la PDM la acest subiect, pe parcursul zilei de mîine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?