X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Kosachev: Rusia ar trebui să colaboreze cu noul Cabinet de Miniștri al Moldovei

10 iun. 2019,, 09:54   Politică
3139 5

Șeful Comitetului internațional al Consiliului Federației Ruse, Konstantin Kosachev, a declarat că rolul principalului "instigator" al crizei politice din Republica Moldova este interpretat de Curtea Constituțională a țării.

"În Moldova, există o criză provocată de om, în care, cît de ciudat ar părea, Curtea Constituțională joacă rolul principalului instigator. Numai partidele din parlament au convenit să formeze un guvern și să numească un prim-ministru - Curtea Constituțională imediat a și declarat că această decizie este nevalabilă. Mai mult decît atît, ea a cerut dizolvarea parlamentului, precum și-a demis pe președintele țării de la putere și a numit un premier interimar. Din nou, încălcînd principiul separării puterilor", a scris Kosachev pe Facebook.

El a menționat că "în loc să protejeze sistemul politic, Curtea a început să o distrugă, depășind în mod clar misiunea sa". Potrivit senatorului, "misiunea acestei Curți a impus celor care sînt obișnuiți să conducă țara ca pe propria companie de buzunar".

"Ca urmare, forțele externe au decis să conlucreze cu parlamentul și de guvernul format de acesta. Și aceasta este principala știre substanțială de astăzi: în declarația lor comună, Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe Federica Mogherini și comisarul european Johannes Hahn afirmă că Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu Guvernul creat de Parlament", a spus Kosachev.

Potrivit senatorului, Rusia, de asemenea, ar trebui să adere la această direcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?