X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Kedmi: "Întreaga solidaritate europeană nu merită nici un ban"

6 apr. 2020,, 16:45   Politică
3210 14

Lupta împotriva coronavirusului a indicat faptul că solidaritatea europeană funcționează numai în regimul unui mod de viață cotidiană liniștită.

Această opinie a fost exprimată de expertul în politici militare, fostul șef al serviciilor speciale israeliene "Native" Iakov Kedmi, vorbind în emisia postului ITON.TV.

"În întreaga lume, ce se întîmplă? S-a dovedit că toată această solidaritate mondială funcționează. Numai că fiecare țară are grijă de ea însăși. Dintr-o dată s-a uitat de solidaritate europeană. Ce țară europeană a ajutat o altă țară europeană? Cine a ajutat Italia? Toată Europa catolică e ocupată cu sine. Adică, toată solidaritatea europeană nu merită nici o para chioară. Fiecare țară luptă în măsura capacităților sale. Se vor descurca cu această problemă. Întrebare: cu ce preț? Întotdeauna pentru aceasta vor plăti popoarele", a menționat el.

"Desigur, mulți pot observa rezonabil că situația din lume obligă protejarea în primul rînd a propriului popor, și numai apoi să se gîndească la ceilalți. Și în această privință, există o parte din adevăr. Dar, pe de altă parte, nu trebuie de uitat că izbucnirea coronavirusului în Europa a început cu Italia. Și poate că, dacă statele din apropiere ar ajuta țara vecină cu echipamente necesare, imaginea de ansamblu ar fi mult mai puțin tragică. Dar acum să ne gîndim la asta este, din păcate, deja tîrziu", a subliniat expertul în politici militare, fostul șef al serviciilor speciale israeliene "Native".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?