X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Judecătorii din Rusia au hotărît cînd Plahotniuc va fi arestat

5 aug. 2019,, 14:11   Politică
6479 0

Fostul lider al Partidului Democrat Vladimit Plahotniuc va fi arestat imediat ce va fi reținut pe teritoriul Federației Ruse sau va fi extrădat din altă țară la solicitarea autorităților ruse. O decizie în acest sens a aprobat astăzi Judecătoria regiunii Tversk din Moscova.

Judecătorii au admis solicitarea Ministerului rus de Interne, care îl cercetează pe Plahotniuc pentru implicare în laundromatul rusesc.

În fața magistraților, avocata lui Plahotniuc, Daria Constantinova, a declarat că dosarul este unul politic, iar clientul ei ar fi nevinovat, scrie Tass.ru.

Potrivit datelor anchetatorilor ruși, Vladimir Plahotniuc se află în Statele Unite al Americii, așa cum anunțau și autoritățile de la Chișinău.

Vladimir Plahotniuc este învinuit în Rusia pe două capete de acuzare: pentru organizarea unui grup criminal și efectuarea unor operațiuni valutare ilegale, prin transmiterea resurselor financiare spre zone offshore. Pe 22 februarie, Ministerul rus de Interne l-a învinuit pe Plahotniuc și Veaceslav Platon de organizarea spălătoriei rusești prin intermediul băncilor din Moldova, fiind spălate 37 miliarde de ruble.


În luna iunie, Ministerul de Interne din Rusia a anunțat că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și fostul deputat democrat Constantin Țuțu sînt cercetați penal și în alt caz, pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?