Juc: Scenariul alegrilor anticipate este unul cu cea mai mare probabilitate de realizare

Juc: Scenariul alegrilor anticipate este unul cu cea mai mare probabilitate de realizare

Scenariul privind organizarea unor alegeri parlamentare anticipate este unul cu cea mai mare probabilitate de realizare.

După acesta urmează, cu probabilitate mai mică, formarea unei coaliții de guvernare dintre Partidul Socialiștilor și blocul politic ACUM. De această părere este vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, Victor Juc, transmite IPN.

Cu șanse nule, Victor Juc cataloghează o majoritate între Partidul Democrat și blocul ACUM. „Aici s-ar mai înscrie în ultimă instanță și un Guvern dintre PDM și PSRM, dar aceasta, la moment, nu este pe ordinea de zi. Deci, este clar că nimic nu este clar după aproape o lună de funcționare a Parlamentului de legislatura a X-a”, a menționat Victor Juc.

Referindu-se la invitația blocului ACUM lansată către deputați în parte de a veni la discuții privind negocierea unui pachet de proiecte pentru „deoligarhizarea” țării, Victor Juc se întreabă de ce deputații vocali din Partidul Socialiștilor tac. În opinia lui, și PSRM este într-o așteptare și se gîndește dacă să vină sau nu la guvernare.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load