Johannes Hahn: UE va continua să sprijine Moldova

Johannes Hahn: UE va continua să sprijine Moldova

În cadrul vizitei sale de lucru la Bruxelles, Ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocierile pentru Extindere, Johannes Hahn, notează Noi.md.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii asupra priorităților dialogului politic între Republica Moldova și Uniunea Europeană și perspectivelor realizării programului de asistență macro-financiară. Oficialul moldovean a accentuat determinarea autorităţilor de a dinamiza implementarea Acordului de Asociere, spori ritmul de implementare a reformelor, precum și promova o comunicare mai intensă între autorități și instituțiile europene. 

O atenție specială a fost acordată reformei justiției, Ministrul Ulianovschi informînd pe Comisarul Hahn despre pachetul de măsuri ce urmează a fi implementat pe parcursul anului curent. La fel au fost abordate unele aspecte ale reformei administrației publice, în special consolidării capacității instituțiilor.  

Comisarul Hahn a exprimat asigurări ca Uniunea Europeană va continua să ofere sprijin pentru agenda de reforme a Republicii Moldova, reiterînd importanţa impactului transformărilor promovate asupra cetăţenilor.   

Adițional a fost discutată situația în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Ambii oficiali au fost de acord cu privire la necesitatea continuării unei dinamici pozitive în soluționarea problemelor de pe agenda negocierilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load