Johannes Hahn, despre blocarea asistenței financiare din partea FMI pentru Moldova

Johannes Hahn, despre blocarea asistenței financiare din partea FMI pentru Moldova

Înaltul Comisar European pentru Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, la finalul vizitei sale în Republica Moldova, a ținut o conferință de presă, în care a declarat că alegerile anticipate ar putea aprofunda și mai mult criza politică și economică din țară, mai mult de atît, există riscul ca să fie blocată astistanța financiară din partea FMI și UE.

Oficialul european a întreprins o vizită în Republica Moldova, în cadrul căreia s-a întîlnit cu liderii celor trei partide cu șanse de a crea o majoritate parlamentară. În cadrul acesteia, comisarul a declarat că UE și-ar dori ca toate cele trei partide să își unească forțele pentru formarea unui Guvern, „niciunul din cele trei partide nu trebuie să fie exclus. Cele trei partide trebuie să participe la discuții.” a spus acesta.

În caz contrar, dacă nu se înțeleg cele trei partide și nu formează o majoritate parlamentară, fiind nevoia unor alegeri anticipate, Republica Moldova riscă foarte mult. Lipsa unui Guvern, poate aduce o criză foarte dureroasă pentru locuitorii țării. Acesta a declarat că „În cazul declanșării alegerilor anticipate, din cauza lipsei unui nou Guvern, Republica Moldova riscă să rămînă fără asistența financiară din partea FMI și a UE.”

Fiind întrebat despre un potențial guvern compus de PDM și PSRM, Johannes Hahn a declarat că pentru UE este principial ca oricare guvern nu ar fi, acesta trebuie să facă pași concreți. „Cunoaștem că multă lume pleacă din țară, au ramas mulți copii fără parinți, ceea ce importă pentru noi este ca acești migranți să poată reveni în țară. Anume acest lucru va fi sprijinit de noi. Vrem să avem un vecin în care să existe pacea și anume acest lucru va conta pentru noi”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load