COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Israelul pune la îndoială decizia "Guvernului Filip" privind mutarea sediului ambasadei la Ierusalim

Israelul pune la îndoială decizia "Guvernului Filip" privind mutarea sediului ambasadei la Ierusalim

Ministerul Afacerilor Externe israelian nu este sigur dacă decizia de mutare a sediului Ambasadei Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim este în vigoare, pe fondul actualei crize constituţionale de la Chişinău, relatează miercuri dpa.

Un purtător de cuvînt al MAE israelian a refuzat să comenteze acest subiect, limitîndu-se doar la a lua notă că este neclar dacă guvernul are autoritatea de a pune în practică decizia în lumina viitoarelor alegeri anticipate.

În luna mai, SUA şi-au mutat ambasada în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, provocînd iritarea liderilor palestinieni şi musulmani. Guatemala şi Paraguay au urmat exemplul SUA, dar ulterior Paraguay şi-a anulat decizia. Nicio ţară europeană nu şi-a mutat ambasada în Israel la Ierusalim, deşi cîteva state au discutat despre această idee, adaugă agenţia de presă germană.

Guvernul Pavel Filip a decis în şedinţa de marţi transferarea sediului Ambasadei Republicii Moldova din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

De asemenea, guvernul de la Chişinău a hotărît să aprobe semnarea Acordului cu privirea la vînzarea unui teren pentru construcţia Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load