TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ion Ceban: „Majoritatea politicienilor moldoveni nu au plan pentru țară”

Ion Ceban: „Majoritatea politicienilor moldoveni nu au plan pentru țară”

Marea problemă a majorității politicienilor din Republica Moldova este că aceștia nu au un plan de dezvoltare a țării și se concentrează pe subiecte mărunte, uneori lipsite de importanță.


Este opinia candidatului PSRM la funcția de primar al Capitalei, Ion Ceban, exprimată într-un editorial publicat de portalul Oficial.md.


„Majoritatea politicienilor moldoveni nu au plan pentru țară. Ei vorbesc mult și superficial despre succesele altor țări, despre orașe frumoase, care le-au văzut undeva, despre drumuri iluminate, spitale, școli și altele. Pentru că nu știu cum să dezvolte țara, ei vorbesc despre prietenii geo-politice. Dar ei nu știu nici să prietenească. Ei nu prietenesc pentru a construi ceva. Ei prietenesc împotriva cuiva și pentru a strica ceva”, a scris Ion Ceban.


Autorul editorialului se referă la disputele agresive în jurul denumirii limbii sau a vectorului politicii externe a țării. În opinia sa, acestea provoacă dezbinare, pe motive false.


„Dezbinarea socială la noi e bazată pe motive false. Avem opinii diferite? Toți oamenii sînt diferiți. Nu există doi oameni identici. E firesc să avem opinii diferite. Trebuie să învățăm să ne respectăm reciproc și să nu insistăm pe «adevăruri unice»”, notează Ion Ceban.


În opinia sa, există multe probleme care ar trebui să unească politicienii responsabili, cum ar fi transportul necalitativ și dezorganizat, grădinițele și școlile vechi, curțile neamenajate, lipsa terenurilor de joacă pentru copii, drumurile și trotuarele sparte, construcțiile ilegale sau parcurile delăsate.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load