Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ion Ceban - despre adevărata mizerie din Chișinău

29 sep. 2019,, 12:30   Politică
2350 1

La Chișinău se atestă o lipsă acută de locuri de muncă bine plătite, a spus Ion Ceban.

Candidatul la funcția de primar al capitalei este convins că astăzi în oraș nu există condiții de creștere profesională și în carieră.

- Economia Chișinăului a rămas blocată între trecutul și viitorul. Dar nu „într-un salt”, ci în mizerie și praf. Oamenii au o înțelegere diferită a termenului „economie”. Pe lîngă volumul și costul bunurilor și serviciilor produse, numărul de angajați și salariile medii, economia reprezintă, de asemenea, multe alte lucruri. De exemplu, capacitatea economiei de a dezvolta și produce noi bunuri și servicii utile - cum ar fi cele mult dorite de consumatori. Acesta este un potențial creativ care poate genera tendințe în societate. La fel de importantă este proprietatea economiei de a oferi oportunități de creștere personală - profesională și în carieră”, a spus Ceban.

Potrivit lui, la Chișinău au apărut companii puternice competitive.

- Unele sînt pur și simplu fantastice! Datorită lor, putem spune că sîntem și dezvoltatori de soluții și servicii tehnologice moderne. Dar astfel de companii sînt prea puține. Sînt ca niște stele mici strălucitoare pe un imens cer întunecat. Din păcate, pînă acum persistă părerea că Republica Moldova este o țară exclusiv agrară. Consider această poziție eronată. Fie devenim o țară industrializată, fie o țară cu o populație îmbătrînită. La Chișinău, în ciuda faptului că este o capitală, se atestă un deficit acut de oportunități pentru tineri. Lipsa oportunităților de a studia specialitățile moderne și de a obține diplome recunoscute în afara Moldovei. Practic nu există oportunități de a participa la crearea unor produse și soluții moderne - „soluții ale zilei de mîine”, s-a arătat convins Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?