Instanța a respins cererea avocaților lui Filat

Instanța a respins cererea avocaților lui Filat

Instanța a respins cererea avocaților lui Filat de recuzare a doi judecători. Filat a refuzat să comenteze decizia instanței, precizînd că o va face avocatul.

Avocații ex-premierului Filat au cerut recuzarea a doi judecători din complet din motiv ca aceștia au participat la examinarea dosarului său și a sentinței, prin urmare apărarea consideră că judecătorii care l-au condamnat nu pot să revizuiască sentința. Cei doi judecători sînt Sergiu Lazari și Andrei Neculcea.

„Este imperativ necesar ca să mergem la norma legală, este stipulat expres în codul de procedură penală că judecătorii care au judecat, pronunțat sentință de condamnare, nu pot să-și revadă deciziile sale prin procedura înaintată – revizuire. Aș mai adăuga anumite aspecte pe care vă rog să le luați în considerare atunci cînd le veți pronunța. Sentința a fost pronunțată într-un proces decis de către un complet de judecată din care făcea parte domnul Niculcea și Lazari, într-un proces închis cu încălcarea mai multor drepturi”, a declarat Filat în timpul ședinței de judecată.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load