Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Instanța a respins cererea avocaților lui Filat

13 mar. 2019,, 16:00   Politică
2616 1

Instanța a respins cererea avocaților lui Filat de recuzare a doi judecători. Filat a refuzat să comenteze decizia instanței, precizînd că o va face avocatul.

Avocații ex-premierului Filat au cerut recuzarea a doi judecători din complet din motiv ca aceștia au participat la examinarea dosarului său și a sentinței, prin urmare apărarea consideră că judecătorii care l-au condamnat nu pot să revizuiască sentința. Cei doi judecători sînt Sergiu Lazari și Andrei Neculcea.

„Este imperativ necesar ca să mergem la norma legală, este stipulat expres în codul de procedură penală că judecătorii care au judecat, pronunțat sentință de condamnare, nu pot să-și revadă deciziile sale prin procedura înaintată – revizuire. Aș mai adăuga anumite aspecte pe care vă rog să le luați în considerare atunci cînd le veți pronunța. Sentința a fost pronunțată într-un proces decis de către un complet de judecată din care făcea parte domnul Niculcea și Lazari, într-un proces închis cu încălcarea mai multor drepturi”, a declarat Filat în timpul ședinței de judecată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?