X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Inițiativa Partidului Șor cu privire la numirea procurorului general, respinsă

29 oct. 2019,, 14:50   Politică
2784 0

Guvernul nu susţine iniţiativa legislativă a deputaţilor Partidului Şor, privind numirea procurorului general.

La şedinţa de Guvern, programată pentru vineri, 1 noiembrie, Guvernul urmează să dea aviz negativ iniţiativei Marinei Tauber şi a lui Denis Ulanov.

Mai exact, cei doi deputaţi ai Partidului Şor propun ca procurorul general să fie ales de către cetăţeni, prin vot, pentru un mandat de 7 ani, după modelul alegerilor prezidenţiale.

Conform Constituţiei, însă, Procurorul General este numit în funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, pentru un mandat de 7 ani, care nu poate fi reînnoit.

După examinarea şi evaluarea dosarelor depuse pentru concursul la funcţia de procuror general de către Comisia pentru preselecţia candidaţilor, au fost admişi la concurs 16 candidaţi din 20 care au aplicat pentru această funcţie.


Conform modificărilor aprobate recent, candidaţii la funcţia de procuror general vor fi preselectaţi de către o comisie constituită de Ministerul Justiţiei şi înaintaţi Consiliului superior al Procurorilor, care, va înainta Preşedintelui Republicii Moldova o singură candidatură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?