Indicația lui Plahotniuc: Guvernarea va boicota ședința de mîine a CSS

Indicația lui Plahotniuc: Guvernarea va boicota ședința de mîine a CSS

Reprezentanții Guvernului și Parlamentului în Consiliul Suprem de Securitate nu vor participa la ședința de mîine a instituției, convocată de Igor Dodon, informează Noi.md.


Decizia de a boicota ședința a fost luată astăzi, la reuniunea săptămînală a PDM, în semn de protest față de lipsa unei coordonării între Președinție și guvernare a agendei de lucru a Consiliului.


„Din nou președintele Dodon aruncă în presă detalii privind agenda ședinței și uită să le comunice agenda participanților la acest consiliu. Mai mult decît atît, constatăm că ședința a fost stabilită într-o zi cînd se cunoștea că primele persoane în stat nu sînt în țară”, a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc.


Totodată, el a precizat că subiectele incluse pe agendă de către președinte nu țin de competența Consiliului Suprem de Securitate. El i-a recomandat lui Igor Dodon să stabilească o altă dată pentru desfășurarea ședinței, cu înștiințarea prealabilă a reprezentanților guvernării.   


„Am luat împreună decizia să le recomandăm membrilor Guvernului și Parlamentului să nu participe la acest forum și să-i solicite președintelui Dodon să convoace ședința acestui consiliu luînd în calcul cele enumerate mai sus”, a precizat el.


Menționăm că Igor Dodon a convocat pentru data de 7 martie ședința Consiliului Suprem de Securitate. Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele subiecte: „Raportul Kroll-2”; acțiunile unioniste promovate la nivel local; proiectul noii strategii a securității naționale, inclusiv ultimele declarații ale ministrului Sturza cu privire la intenția procurării armelor letale; aprobarea planului de activitate a CSS pentru anul curent.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load