Începe distribuirea buletinelor de vot în toată țara

Începe distribuirea buletinelor de vot în toată țara

Comisia Electorală Centrală anunță că astăzi și mîine (21-22 februarie) sînt distribuite buletinele de vot și alte materiale electorale consiliilor electorale ale circumscripțiilor electorale uninominale din țară.


Acest proces se desfășoară, conform unui grafic prestabilit, la toate cele trei tipografii contractate de CEC: Î.S. „Combinatul POLIGRAFIC”, Î.S. F.E.-P. „Tipografia Centrală” și Editura "Universul" Î.S.


Colaboratorii inspectoratelor de poliție teritoriale asigură escorta buletinelor de vot de la tipografie pînă la sediul consiliilor electorale de circumscripție și paza acestora pînă în ziua votării.


În total, pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor fi tipărite 3 461 247 buletine de vot.


Prețul unui buletin este de 0,338 lei, valoarea întregului tiraj fiind de 1 148 459, 4 lei.


Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor avea lungimi diferite, în funcție de numărul de candidați în circumscripții. Cel mai scurt buletin de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripții uninominale îl vor avea alegătorii din circumscripția nr.4 Rîșcani – 140mm*143 mm (4 candidați), iar cele mai lungi – alegătorii din circumscripțiile uninominale nr.50-51 – 140mm*341 mm (cîte 13 candidați).


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load