COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Încă un expert o desființează pe Maia Sandu după decizia Curții Constituționale, potrivit căreia Sandu a încălcat Legea Supremă

Încă un expert o desființează pe Maia Sandu după decizia Curții Constituționale, potrivit căreia Sandu a încălcat Legea Supremă

Criticile dure la adresa liderului PAS nu se opresc, după ce Curtea Constituțională a declarat că Maia Sandu a încălcat Legea Supremă.

Într-un editorial, publicat pe politics.md, constituționalistul Vitali Catană spune că este o decizie a Curții Constituționale corectă în general și rezonabilă în partea care privește mandatul actualului Procuror General.

„Dacă însă ai o Maia Sandu care consideră că păpușarii sînt capabili să-i promoveze mofturile la fel de perseverent precum au reușit să-i croiască cariera prin dedesubturile politicii, și dacă mai ai și o ministră a justiției pe măsură de cinică și habarnistă, se întîmplă cum s-a întîmplat”, menționează constituționalistul.

Vitali Catană mai scrie că Maia Sandu a decis că trebuie “să fenteze Constituția, anulînd rolul Consiliului Superior al Procurorilor prin intermediul unui concurs neconstituțional improvizat de ministresa justiției”.


“În pofida faptului că efectele legii neconstituționale s-au produs, e bine că forul constituțional a tranșat problema. Din punct de vedere politic însă semnificațiile rămîn aceleași. Maia Sandu este în continuare politicianul extrem de toxic care promovează cu cinism interesele celor care au grijă să-i netezească parcursul politic, sfidînd chiar și legea supremă a Republicii Moldova”, spune Catană .

Totodată, expertul este de părerea că unul dintre interesele, care ar sta la baza acestor decizii neconstituționale este eliberarea lui Vlad Filat, fostul șef de partid al lui Sandu. “În rest, ce fel de interese pot avea cei care au participat la furtul miliardului?”, conchide Catană.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load