Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În suburbiile capitalei se atestă o prezență la vot de circa 33 la sută

3 noi. 2019,, 19:32   Politică
2449 0

Localitatea cu cea mai ridicată prezenta la vot este Mihălășeni, raionul Ocnița, unde pînă la această oră au votat aproape 70 la sută din alegătorii înscriși în listă.

Cea mai redusă prezență la urne s-a înregistrat în Călărași și Florești, unde la urne au ieșit doar 24% din alegători.

Cei mai activi votanți din capitală rămîn cei din sectorul Rîșcani, la polul opus fiind cei din sectorul Ciocana. În suburbii s-a atestat o prezență la vot de circa 33 la sută, cei mai activi au fost locuitorii din Condrița.

Șeful CEC, Dorin Cimil, a menționat că pînă la această oră au fost semnalate 52 de încălcări ale legislației, printre care 14 cazuri de agitație electorală și șase cazuri de corupere a alegătorilor. Toate incidentele sînt cercetate de poliție.

De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi, membrii CEC au înregistrat patru sesizări, dintre care trei au parvenit de la concurenți electorali.


Cele 1042 de secții de votare deschise și-au început activitatea la ora 07.00. Alegătorii își vor putea exprima votul pînă la ora 21.00, iar în caz de necesitate termenul de votare va fi extins cu două ore, a anunțat conducerea CEC.

Președintele CEC a specificat că primele date preliminare privind rezultatele alegerilor vor fi prezentate în cadrul unui briefing la ora 22.00.

În urma turului doi al alegerilor locale, urmează a fi aleși 384 de primari. Ultimul scrutin local general a avut loc pe 14 iunie 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?