În cadrul MAI ar putea fi creat un nou inspectorat

În cadrul MAI ar putea fi creat un nou inspectorat

Autorităţile propun crearea, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a Inspectoratului protecţie internă şi anticorupţie. Noua entitate va fi formată prin reorganizarea actualului Serviciu protecţie internă şi anticorupţie.

Misiunea inspectoratului va consta în asigurarea securității interne a sistemului administrativ și structurilor organizaționale din sfera de competență a ministerului, protecția personalului acestora şi a informațiilor atribuite la secret de stat împotriva amenințărilor, vulnerabilităților și riscurilor susceptibile să pericliteze siguranța sistemului afacerilor interne.

La fel, acesta va supraveghea și controla respectarea legislației şi disciplinei de serviciu de către personalul sistemului administrativ al ministerului, va preveni și va combate manifestările de corupție și conflictele de interes în care ar putea fi implicat acesta.

Proiectul Hotărîrii de Guvern cu privire la organizarea și funcționarea Inspectoratului protecție internă și anticorupție al MAI este supus consultărilor publice pînă la sfîrșitul lunii ianuarie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load