COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Impresii din prima zi în Parlament, Pascaru

Impresii din prima zi în Parlament, Pascaru

Noul deputat socialist, Nicolae Pascaru a venit cu primele impresii după ce a asistat la prima ședință a legislativului.

”În primul rînd le mulțumesc cetățenilor care au susținut PSRM și ne-au delegat în Parlament pentru a le apăra și promova interesele. În calitate de deputat, alături de colegii mei de fracțiune, mă angajez să nu trădez așteptările oamenilor. După ziua de ieri, recunosc, nu va fi ușor. În Parlament avem două tipuri de opoziție - una care își acoperă incompetența prin mesaje populiste și alta de tip oligarhico-mafiotă. Nici prima și nici a doua nu au ca prioritate soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii țării. Dar și în aceste împrejurări, sînt convins că vom reuși să promovăm și să adoptăm legi sociale și economice care să facă viața oamenilor mai bună”, a scris acesta într-o postare pe pagina sa de facebook.

Pascaru spune că zeci de ani a activat în domeniul neguvernamental.


”Am crescut mai multe generații de tineri în cadrul Federației Voievod și YMCA una dintre cele mai mari structuri internaționale de tineret. Ma bucur că mulți dintre ei sînt oameni simpli care au crescut la sat în nevoi și probleme, au izbutit multe în viață fără să fure un leu de la stat. Mai mult ca atît, au contribuit la formarea altei generații și au reprezentat Republica Moldova cu succes.

Republica Moldova, cu Igor Dodon Președinte, are o șansă istorică de a dezvolta relații de parteneriat atît cu UE, cît și cu Rusia sau oricare altă țară din această lume. Este o posibilitate de a ieși din baricade geo-politice și de a ne orienta politicile spre binele oamenilor. Ipoteza precum că Republica Moldova ar trebui să aleagă între o cale și alta este un mit. O spun asta din experiență proprie. Sînt unul dintre fondatorii organizației OPORA Moldova-Opora Rossya și, în același timp, membru activ al organizației YMCA care își are sediul în Danemarca și zeci de proiecte în UE și în întreaga lume. Este o propagandă care ne-a fost impusă și pe care avem obligația să o înlăturăm”, a mai scris deputatul.

De menționat că acesta face parte din Comisia drepturilor omului și relații interetnice, el este sigur că inițiativele pe care le-a promovat ca idei vor fi susținute.

”Îmi doresc din suflet să văd o societate consolidată, puternică, nu dezbinată politic pe criterii de limbă sau identitate. De asemenea, voi susține toate inițiativele orientate spre dezvoltarea unor politici de protecție a mediului și promovare a agriculturii ecologice. Sînt convins că acest haos va fi stopat în societate și vom începe să facem politică pentru oameni și nu pentru oligarhi. E nevoie de timp și răbdare”, a menționat Pascaru

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load