TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ilan Șor nu va primi salariul de deputat

Ilan Șor nu va primi salariul de deputat

Comisia juridică numiri și imunități a emis un aviz consultativ pozitiv la demersul privind evaluarea activității deputatului Ilan Șor, care de mai bine de jumătate de an a dispărut din spațiul public.

Prin intermediul acestui demers, se solicită suspendarea achitării drepturilor salariale ale lui Ilan Șor pe motivul absenței nemotivate a acestuia de la activitatea parlamentară. Astfel, în urma acestui demers, deputatul fugar, Ilan Șor, va fi lipsit de salariu, indemnizații și compensații pentru că a absentat nemotivat din luna iunie și pînă în prezent, transmite Noi.md cu referire la ZdG.


Din iunie 2019, deputatul Ilan Șor nu a mai apărut în spațiul public, acesta fiind anunțat în căutare națională și internațională. Anterior, în presă s-a vehiculat că încă la 14 iunie, în ziua în care PDM a plecat de la guvernare, acesta ar fi părăsit R. Moldova cu un avion privat.

În iulie 2019, Procuratura Generală (PG) a anunțat că deputatul Ilan Șor, condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de închisoare într-un dosar de escrocherie, vizat în ancheta privind frauda bancară și figurant în Raportul Kroll, a plecat din R. Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău, fără a trece controlul vamal sau cel de frontieră în perioada 14-17 iunie. PG a declarat că anchetează aceste circumstanțe în cadrul unei anchete deschise pentru trecerea ilegală a frontierei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load