Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Dodon trebuie să discute cu Curtea Constituțională. E un lucru normal

29 apr. 2020,, 08:15   Politică
5050 7

Comentatorul politic Corneliu Ciurea este de părere că șeful statului, Igor Dodon, este în drept să se adreseze Curții Constituționale cu mesaje publice pentru că e președinte. În plus, deciziile CCM au un impact destul de puternic asupra vieții politice și sociale.

„Sigur că trebuie să discute cu CCM – pentru că este președintele țării, pentru că deciziile CCM vor avea un impact destul de puternic asupra vieții politice, vieții economice, asupra vieții individuale a multor cetățeni din țara noastră. Și președintele este îngrijorat de acest impact care poate să se producă, în cazul în care bugetul statului va fi lipsit de o sumă importantă”, consideră Ciurea.

Totodată, comentatorul politic consideră că Curtea Constituțională va fi pusă în fața situației să judece asupra consecințelor care vor fi provocate de Acord de credit cu Federația Rusă, avînd în vedere că a suspendat proiectul de ratificare a acordului și urmează să ia o hotărîre. „Or, mie mi se pare că acest lucru nu poate să-l facă CCM. Ea nu judecă consecințele, ea judecă discrepanța dintre legi”, a completat Ciurea.

Săptămîna trecută, Curtea Constituțională a suspendat Acordul de împrumut din Federația Rusă, ratificat de Parlament. Procedura de intrare în vigoare a Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind împrumutul de 200 de milioane de euro a fost suspendată pînă la examinarea în fond a sesizării de către magistrați. CCM va examina acest subiect pînă pe 7 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?