Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Igor Dodon speră la crearea unei coaliții cu blocul ACUM

1 mai. 2019,, 16:00   Politică
3916 15

În cadrul mitingului cu prilejul zilei de 1 Mai, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a exprimat speranța că blocul ACUM va accepta în curînd să negocieze o coaliție parlamentară cu Partidul Socialiştilor.

Mii de oameni care veniți din toată țara au trecut cu un marș prilejuit sărbătoarea de 1 Mai prin centrul Chișinăului și au participat la mitingul organizat de Partidul Socialiştilor din Moldova, transmite ria.ru

„Avem cel mai mare partid în Parlament, deţinem președinția, acum trebuie să valorificăm în mod competent aceste avantaje în interesul poporului – noi am propus unui alt partid de opoziție, blocului ACUM, să creăm în Guvern puternic de coaliție și o majoritate de guvernămînt. Din nefericire, cei de dreapta încă nu au atins vîrsta majoratului politic. Ei mai au la dispoziţie o lună, de fapt, am mari temeri că vor putea să renunţe la ambiții”, a spus Dodon, liderul informal al socialiștilor.

Potrivit președintelui ţării, deputații nu au nimic de împărţit, pentru că poporul în ţară este unul şi acesta îşi doreşte pacea.
„Trebuie să transmitem țara copiilor și nepoților noștri. Sînt sigur că anul acesta trebuie să obţinem cea mai importantă victorie pentru poporul nostru – să eliberăm țara de cei care au guvernat în ultimii zece ani", a subliniat președintele.

La alegerile din Moldova din 24 februarie, Partidul Socialiştilor, care îl susține pe actualul președinte Dodon și se pronunţă pentru o interacțiune mai strînsă cu Rusia și cu UEEA, a primit 35 de mandate, PDM condusă de Vladimir Plahotniuc - 30 de mandate, blocul ACUM de dreapta - 26 de mandate, partidul „ŞOR” - șapte. De asemenea, în Parlament au acces trei parlamentari independenți.


Organul legislativ al ţării numără 101 de deputaţi, niciuna dintre părți nu a întrunit numărul suficient voturi pentru a forma o majoritate parlamentară independentă, ceea ce înseamnă necesitatea formării unei coaliții pentru formarea unui Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?