Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Dodon s-a întîlnit cu Federica Mogherini

3 oct. 2019,, 15:40   Politică
3209 0

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, care se află în vizită la Chișinău, înainte de finalizarea mandatul său de cinci ani, comunică Noi.md.

În cadrul întrevederii, Igor Dodon a adresat mulțumiri conducerii Uniunii Europene pentru sprijinul multilateral constant pe care îl acordă Republicii Moldova, în special, pe parcursul ultimilor ani.

„Am exprimat gratitudine UE pentru susținerea transferului pașnic a guvernării, care a avut loc în această vară, precum și pentru solidaritatea față de majoritatea parlamentară și Guvernul țării noastre în eforturile de realizare a celor mai importante reforme și în continuarea implementării Acordului de Asociere RM-UE”, a declarat șeful statului.

La rîndul său, potrivit lui Dodon, Mogherini a exprimat recunoștință Președintelui Republicii Moldova pentru dialogul deschis și pragmatic în raport cu structurile europene.

„Am fost unanimi în opinia privind necesitatea continuării parteneriatului strategic dintre Moldova și Uniunea Europeană, deja cu noua componență a Comisiei Europene, care își va începe activitatea la 1 noiembrie curent. Pe finalul întrevederii, i-am comunicat dnei Federica Mogherini decizia de a semna în zilele următoare un Decret privind conferirea unei distincții de stat a Republicii Moldova în legătură cu încheierea mandatului său în funcția de Înalt Reprezentant al UE și în semn de înaltă apreciere a contribuției sale semnificative în dezvoltarea și consolidarea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova”, a adăugat președintele țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?