X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Igor Dodon l-a felicitat pe Lukașenko cu victoria la alegeri

10 aug. 2020,, 13:05   Politică
4156 10

Președintele Igor Dodon i-a transmis felicitări lui omologului său din Belarus, Alexandr Lukașenko, pentru victoria în cadrul alegerilor prezidențiale.

”Din numele poporului moldovenesc și al meu personal, îi doresc succese remarcabile în realizarea scopurilor propuse în beneficiul Republicii Belarus. sînt convins că dialogul productiv și cooperarea strânsă dintre Republica Moldova și Republica Belarus în diverse domenii, vor contribui la consolidarea relațiilor dintre țările și popoarele noastre”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor oficiale prezentate de Comisia Electorală de la Minsk, Aleksandr Lukașenko ar fi cîștigat alegerile cu 80,23% din voturi. Rezultatele nu sînt recunoscute de principala sa contracandidată, Svetlana Tihanovskaia, o fostă profesoară de engleză, care ar fi întrunit 9,9% din voturi.

Poliția din Belarus a intervenit cu tunuri cu apă, gaze lacrimogene și grenade paralizante, pentru reprimarea protestelor izbucnite duminică în mai multe orașe, inclusiv în capitala Minsk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?