TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Igor Dodon, într-o vizită de lucru în Armenia

Igor Dodon, într-o vizită de lucru în Armenia

Președintele țării, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru de o zi la Erevan, unde va avea loc ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice, comunică Noi.md.


În calitate de Președinte al țării cu statut de observator, Dodon va rosti un discurs în cadrul ședinței lărgite a summit-ului, iar în marja evenimentului, va avea întrevederi bilaterale cu mai mulți lideri ai altor țări.


La summit vor participa șefii statelor membre ale Uniunii Economice Eurasiatice: Vladimir Putin, Președintele Federației Ruse, Alexandr Lukașenko, Președintele Republicii Belarus, Kassym-Jomart Tokayev, Președintele Republicii Kazahstan, Sooronbay Jeenbekov, Președintele Republicii Kîrgîzstan, precum și Nikol Pashinyan, prim-ministrul Republicii Armenia.


De asemenea, la Erevan vor fi prezenți Hassan Rohani, Președintele Republicii Iran și Lee Hsien Loong, prim-ministrul Republicii Singapore, cu care va fi semnat un acord cu privire la crearea Zonei de Comerț Liber dintre UEEA și Singapore.


Șeful sttaului menționează că Republica Moldova este primul stat care a obținut statutul de observator pe lîngă UEEA, ceea ce oferă țării noastre mai multe oportunități pentru consolidarea relațiilor comercial-economice externe.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load