Igor Dodon comentează eşuarea numirii procurorului general interimar

Igor Dodon comentează eşuarea numirii procurorului general interimar

Preşedintele ţării, Igor Dodon, reacţionează după ce numirea procurorului general interimar a fost amînată din lipsă de cvorum, notează Noi.md.

Dodon vine şi cu un apel, prin care cere lansarea neîntîrziată a procedurilor ce se impun pentru identificarea unei candidaturi ireproșabile, integre, în spiritul meritocrației și al profesionalismului.

"În perioada actuală, Republica Moldova nu-și poate permite luxul menținerii unei instituții cheie în regim semi-funcțional. Or, procedura selectării și numirii procurorului general este una de lungă durată (de la 60 la 90 de zile lucrătoare), și poate afecta nu doar buna funcționare a eșichierului procuraturii, dar și drepturile cetățenilor în procesele și procedurile în curs de examinare.

Solicit legislativului stabilirea datei limită – 31 iulie curent, pentru propunerea și desemnarea candidaturii, astfel încît să pot semna în regim de urgență decretul privind numirea procurorului general interimar nu mai tîrziu de 1 august", a declarat Igor Dodon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load