TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Georgiei

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Georgiei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Georgiei în țara noastră, Merab Antadze, în legătură cu încheierea mandatului diplomatului la Chișinău.

Șeful statului i-a mulțumit Ambasadorului pentru contribuția substanțială în dezvoltarea relațiilor moldo-georgiene, pentru consolidarea prieteniei tradiționale a popoarelor noastre, consfințită prin religia ortodoxă. În context, Igor Dodon a subliniat faptul că Republica Moldova este interesată de continuarea și impulsionarea contactelor bilaterale în diferite domenii care prezintă interes reciproc, transmite NOI.md cu referire la ntv.md.

Totodată, oficialii au constatat valorificarea insuficientă a potențialului comercial-economic și au pledat pentru aprofundarea relațiilor în domeniul respectiv. De asemenea, părțile au discutat despre necesitatea organizării celei de-a doua ședințe a Comisiei interguvernamentale și a desfășurării în marja acesteia a unui business-forum.

În același timp, Igor Dodon a remarcat interacțiunea activă cu Georgia pe diverse platforme, inclusiv în cadrul proiectului „Parteneriat Estic”, ONU, OSCE, Consiliul Europei etc. De asemenea, șeful statului a specificat că statele noastre colaborează activ la nivel de parlamente.

În mod special, Președintele țării a menționat că Republica Moldova, la fel ca și Georgia, a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, fapt pentru care optăm pentru efectuarea unui schimb de experiență în ce privește implementarea acestui document, inclusiv a Acordului de Liber Schimb (DCFTA).

La finele întrevederii, Igor Dodon i-a dorit dlui Antadze succese în activitatea pe care o va desfășura în continuare, exprimîndu-și încrederea că noul ambasador al Georgiei de asemenea va contribui la consolidarea prieteniei și colaborării dintre țările noastre.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load