COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Igor Dodon a apreciat vizita sa în SUA și discursul de pe tribuna ONU (VIDEO)

Igor Dodon a apreciat vizita sa în SUA și discursul de pe tribuna ONU (VIDEO)

Partenerii internaționali ai Moldovei, atît cei din Vest, cît și cei din Est, manifestă un interes sporit față de procesele care au loc astăzi în țara noastră.

Acest lucru a fost declarat de către Președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de pe postul de televiziune NTV Moldova.

„Cred că vizita a fost una de succes. Discursul de pe tribuna ONU a fost remarcat de toți, inclusiv de criticii care au manifestat un interes suplimentar față de acest discurs. Și dacă cineva putea să nu-l observe, atunci critica din partea partenerilor și oponenților noștri a trezit un interes suplimentar.


Dar, pe lîngă aceasta, în cadrul acestei vizite au fost susținute mai multe întrevederi. În contextul schimbărilor care au început în Moldova la 8 iunie cred că aceste întrevederi au devenit un pas din partea noastră pentru a explica clar situația care s-a creat astăzi în Moldova. Precum și pentru a mulțumi comunității mondiale, partenerilor noștri strategici pentru sprijinul acestor schimbări în republică. Să spunem direct, niciodată între principalii jucători geopolitici nu a fost un astfel de consens politic exterior pe marginea Moldovei”, a declarat Președintele.

Igor Dodon a reamintit că doar în septembrie el a susținut întrevederi cu lideri ai 15 țări. Potrivit lui, el a simțit atît în rîndurile partenerilor din Vest, cît și ale celor din Est un interes sporit anume față de acest format politic care s-a creat acum în Moldova.

„Pentru Rusia, Europa, Statele Unite la fel a fost o premieră cînd trei jucători atît de puternici au ieșit cu un front comun, susținînd noul Guvern moldovenesc. Pentru ei acest lucru a fost un fel de încercare a modului în care se poate coopera pe viitor. Dacă această abordare a funcționat în cazul Moldovei, atunci ea poate fi aplicată și alte țări și regiuni…”, a spus Igor Dodon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load