X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Guvernul vrea anularea contractului: Avia Invest nu a respectat angajamentele

10 ian. 2020,, 07:50   Politică
3247 0

Vitalie Dragancea - consilierul premierului Ion Chicu, spune că Avia Invest nu şi-a respectat angajamentele investiţionale.

Un consilier din cabinetul Chicu, Vitalie Dragancea, care a confirmat pentru Europa Liberă încă o dată în plus intenţia actualului executiv să anuleze concesiunea aeroportului.

Dragancea a precizat că la originea acestei intenţii nu ar sta provenienţa gestionarului, ci ineficienţa acestuia.

„Este important ca firma care gestionează o astfel de infrastructură să fie eficientă şi bine intenţionată. Din păcate, de la început şi pînă acum, au existat foarte multe pete albe, pete negre care au generat un volum mare de suspiciuni în jurul acestei concesionări”.

Firma Avia Invest, care primise în urmă cu şase ani de la autorităţile moldovene, pentru aproape o jumătate de secol, în concesiune principala aerogară a ţării, se angajase să investească anual peste 240 de milioane de dolari, iar 1% din venituri să-l verse la bugetul statului. Vitalie Dragancea afirmă, pe de altă parte, că executivul ar avea convingerea că aceasta nu şi-ar fi respectat angajamentele investiţionale, doar că nu ar dispune deocamdată şi de date precise doveditoare.


„Concesionarul s-a angajat să aducă investiţii, repet să aducă investiţii,ca să modernizeze într-un ritm accelerat aeroportul. Aceste investiţii nu au fost aduse, dar s-a profitat de taxa de modernizare care a migrat spre concesionar odată cu tranzacţia. Acum, guvernul a iniţiat acţiunea de examinare a respectării angajamentelor contractuale. Obiectivul final al acestei acţiuni e rezilierea contractului”, a declarat Dragancea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?