COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernul se întrunește astăzi în ședință: unul dintre raportori este directorul SIS

Guvernul se întrunește astăzi în ședință: unul dintre raportori este directorul SIS

Guvernul Republicii Moldova se va întruni astăzi, 7 august, în ședință de lucru. Pe ordinea de zi a ședinței Cabinetului de Miniștri, care va începe la ora 13:00, sînt incluse mai multe chestiuni. Primul subiect examinat de Guvern va fi cel cu privire la cadre.

Ministrul Finanțelor, Natalia Gavriliță, va prezenta spre aprobare Guvernului două proiecte: cu privire la alocarea mijloacelor financiare și pentru aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte legislative.

Primul document se referă la alocarea din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2019, autorităților administrației publice locale suma de 2405336,00 lei pentru restituirea valorii bunurilor prin achitarea de compensaţii persoanelor supuse represiunilor politice. Al doilea proiect de lege, elaborat de Ministerul Finanțelor, prevede modificarea mai multor legi care se referă la sistemul de control financiar public intern.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, va propune la ședința Guvernului de astăzi aprobarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Consiliul Federal Elvețian privind serviciile aeriene.

Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu, va prezenta astăzi membriloc Cabinetului de Miniștri proiectul de instituire a Consiliului Proiectului de înregistrare şi evaluare funciară.

În fața miniștrilor din Guvernul Maia Sandu se va prezenta și directorul SIS, Alexandru Esaulenco. Șeful SIS va veni cu propunerea de a iniția negocierile asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind recunoașterea reciprocă a certificatelor semnăturii electronice și facilitarea serviciilor transfrontaliere de certificare și acordarea împuternicirilor pentru negocierea acestuia.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load