TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Funcțiile a 65 de funcţionari publici vor fi lichidate

Funcțiile a 65 de funcţionari publici vor fi lichidate

Cabinetul de miniștri a aprobat, vineri, 26 iulie, o hotărîre prin care 65 de funcționari publici de nivel superior vor fi anunțați că funcțiile lor sînt lichidate.

Pe listă sînt trecute 33 de persoane care dețin funcțiile de secretar general de stat și secretar de stat și 32 de șefi și șefi adjuncți în cadrul oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, informează MOLDPRES.

Potrivit hotărîrii, urmează să fie lichidate cîte patru funcții de secretar general de stat și secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene și Ministerul Finanțelor, șase funcții de secretar din Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale, cîte cinci - din Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului și Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării, cîte trei - de la Ministerul Economiei şi Infrastructurii și cîte două de la Ministerul Justiţiei, cel al Apărării și cel al Afacerilor Interne.


Potrivit modificărilor operate recent la unele acte legislative, „Guvernul, în termen de 3 luni, în legătură cu lichidarea funcțiilor publice de secretar general al Guvernului, secretar general de stat, secretar de stat, șef și șef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, urmează să întreprindă măsurile necesare conform legii, inclusiv desfășurarea procedurilor legale ce vizează eliberarea din funcție a persoanelor respective”, se arată în explicația guvernului.

În perioada de preaviz se stabilește că programul de muncă pentru persoanele respective se reduce cu pînă la două ore zilnic, fără reducerea salariului cuvenit.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load