COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernarea a gestionat această criză cu pierderi minime - declarație

 Guvernarea a gestionat această criză cu pierderi minime - declarație

Contrar prognozelor opoziției, guvernul actual a facut față tuturor provocărilor din ultimele luni, cu pierderi minime, a declarat astăzi președintele Igor Dodon cadrul unui briefing de presă.

În șase luni de la învestirea Guvernului Chicu, spune șeful statului, executivul a trecut prin mai multe teste de rezistență: a prevenit o criză energetică, a gestionat eficient bugetul de stat, iar în ultimele luni se află în fața unei noi provocări - epidemia de coronavirus.

"Cei care au guvernat pînă atunci erau siguri că o să intrăm într-un colaps energetic. Guvernarea a depășit această amenințare. Tot opoziția spunea că fără finanțarea externă. R.Moldova nu va supraviețui. Conducerea guvernului a depășit această situație, a gestionat încasările în buget din sursele interne și l-a majorat esențial datorită unei administrări fiscal-bugetare profesioniste. Am intrat în pandemie, în criza COVID, oponenții spuneau că nu vom face față, dar haideți să recunoaștem că guvernarea a gestionat această situație cu pierderi minime și practic la marea majoritate a indicatorilor, noi sîntem poziționați mult mai bine decît marea majoritate a țărilor europene, a precizat Dodon.

"Dacă era așa-numitrul guvern Harvard, situația era mult mai proastă. Doamne ferește, dacă treceau prin toate aceste etape care am vorbit mai sus. Eu sînt ferm convins că guvernul poate face față la toate încercările", a conchis șeful statului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load