X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernarea a gestionat această criză cu pierderi minime - declarație

11 mai. 2020,, 10:13   Politică
3377 6

Contrar prognozelor opoziției, guvernul actual a facut față tuturor provocărilor din ultimele luni, cu pierderi minime, a declarat astăzi președintele Igor Dodon cadrul unui briefing de presă.

În șase luni de la învestirea Guvernului Chicu, spune șeful statului, executivul a trecut prin mai multe teste de rezistență: a prevenit o criză energetică, a gestionat eficient bugetul de stat, iar în ultimele luni se află în fața unei noi provocări - epidemia de coronavirus.

"Cei care au guvernat pînă atunci erau siguri că o să intrăm într-un colaps energetic. Guvernarea a depășit această amenințare. Tot opoziția spunea că fără finanțarea externă. R.Moldova nu va supraviețui. Conducerea guvernului a depășit această situație, a gestionat încasările în buget din sursele interne și l-a majorat esențial datorită unei administrări fiscal-bugetare profesioniste. Am intrat în pandemie, în criza COVID, oponenții spuneau că nu vom face față, dar haideți să recunoaștem că guvernarea a gestionat această situație cu pierderi minime și practic la marea majoritate a indicatorilor, noi sîntem poziționați mult mai bine decît marea majoritate a țărilor europene, a precizat Dodon.

"Dacă era așa-numitrul guvern Harvard, situația era mult mai proastă. Doamne ferește, dacă treceau prin toate aceste etape care am vorbit mai sus. Eu sînt ferm convins că guvernul poate face față la toate încercările", a conchis șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?