Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Gurin spune că nu a fost invitat la audierile de la Parlament: „Comisia nu este credibilă”

28 noi. 2019,, 10:46   Politică
3226 1

Fostul judecător al Curții Constituționale (CC) Corneliu Gurin afirmă că nu a fost invitat la audierile din 5 decembrie organizate de Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PDM.

Acesta a declarat în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, că nu i se pare credibilă comisia, notează Noi.md cu referire la Ziarul de Gardă.

Șase foști judecători ai CC au fost chemați la audierile privind „tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PD”

„Am înțeles că au neînțelegeri, se numesc trădători. Mă voi gîndi, voi analiza, mă voi uita ce spune legea în acest sens. Comisia nu este suficient de credibilă, inclusiv din punct de vedere a componenței ei”, a menționat el.

Totodată, Gurin spune că în iunie curent nu a fost vorba despre uzurparea puterii de stat, deoarece aceasta „presupune niște acțiuni violente, urmări care nu s-au produs” și „tentativă la această acțiune nu poate exista”.


Corneliu Gurin a mai spus că în acea perioadă exista doar un Guvern – cel condus de către Pavel Filip, iar hotărîrile CC au fost revizuite pentru că acesta a plecat.

În iunie curent, după ce PSRM și ACUM au format majoritate parlamentară și au învestit Guvernul Sandu, democrații refuzau să părăsească sediile instituțiilor de stat, aducînd mai mulți oameni în fața clădirilor. Înalta Curte declara anticonstituțională alegerea speakerului Zinaida Greceanîi și învestirea Guvernului Sandu. Ulterior, la 15 iunie, după ce PDM a anunțat că se retrage de la guvernare, CC a anulat hotărîrile emise în perioada 7-9 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?