Greceanîi îndeamnă clasa politică la negocieri raționale

Greceanîi îndeamnă clasa politică la negocieri raționale

Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a discutat cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, despre situația postelectorală din țară și posibilitatea formării guvernării, notează Noi.md.


În cadrul discuțiilor, Greceanîi a prezentat pachetul de propuneri al PSRM pentru formarea unei majorități parlamentare și alegerea unui guvern funcțional.


Totodată, ea a precizat că ”politicienii care au dorință reală pentru a forma o majoritate parlamentară eficientă, trebuie să se dezică de declarațiile politice populiste și să inițieze negocieri raționale”.


Interlocutorii au analizat și posibilele scenarii în cazul unui blocaj instituțional. Potrivit liderului PSRM, alegerile anticipate ar fi o opțiune extrem de nedorită pentru țară.


„Fără o guvernare eficientă în aceste condiții dificile, economia din Republica Moldova se va confrunta cu o recesiune care va duce la scăderea bunăstării cetățenilor moldoveni”, a menționat Greceanîi.


Ea a specificat că o condiție importantă pentru atragerea investițiilor este prezența unei guvernări funcționale și stabile în țară, dar nu a unui guvern minoritar temporar.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load