X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Greceanîi îndeamnă clasa politică la negocieri raționale

23 apr. 2019,, 10:20   Politică
2604 0

Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a discutat cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, despre situația postelectorală din țară și posibilitatea formării guvernării, notează Noi.md.

În cadrul discuțiilor, Greceanîi a prezentat pachetul de propuneri al PSRM pentru formarea unei majorități parlamentare și alegerea unui guvern funcțional.

Totodată, ea a precizat că ”politicienii care au dorință reală pentru a forma o majoritate parlamentară eficientă, trebuie să se dezică de declarațiile politice populiste și să inițieze negocieri raționale”.

Interlocutorii au analizat și posibilele scenarii în cazul unui blocaj instituțional. Potrivit liderului PSRM, alegerile anticipate ar fi o opțiune extrem de nedorită pentru țară.

„Fără o guvernare eficientă în aceste condiții dificile, economia din Republica Moldova se va confrunta cu o recesiune care va duce la scăderea bunăstării cetățenilor moldoveni”, a menționat Greceanîi.


Ea a specificat că o condiție importantă pentru atragerea investițiilor este prezența unei guvernări funcționale și stabile în țară, dar nu a unui guvern minoritar temporar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?