X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Greceanîi: Curtea Constituțională este la comandă

10 iun. 2019,, 08:59   Politică
4352 3

Deciziile Curții Constituționale a Republicii Moldova la cererea Partidului Democrat vor fi contestate la Curtea Europeană.

Noul președinte al Parlamentului Republicii Moldova va semna o declarație în acest sens astăzi, 10 iunie. Zinaida Greceanîi a anunțat despre acest lucru în cadrul unei emisiunii televizate de ieri de pe canalul RTR Moldova.

- Limba nu se întoarce să vorbesc despre nelegalitatea deciziilor Curții Constituționale, Curtea trebuie să monitorizeze respectarea Constituției, însă ea însăși o încalcă. Ne vom adresa la CEDO și Comisia de la Veneția, mîine voi semna cererea, iar reprezentanții noștri o vor transmite. Să ne ajute structurile europene și să ne explice cum se poate întîmpla acest lucru într-un stat democratic", a spus Zinaida Greceanîi.

Liderul PSRM și noul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, consideră că Curtea Constituțională a Moldovei este la comandă.

De asemenea, comportamentul membrilor Curții Constituționale a Republicii Moldova va fi revizuit la ședința Comisiei de la Veneția, la cererea urgentă de încheiere, din numele Secretarului General al Consiliului Europei, Turburn Jagland.


Acest lucru a fost anunțat ieri de către reprezentantul oficial al Consiliului Europei, Daniel Holtgärn, care a publicat știrile pe rețeaua socială Twitter, transmite Golos.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?