X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Golovatiuc: Nu trebuia să așteptăm Kroll, trebuia să dăm în judecată

22 iul. 2019,, 10:40   Politică
3609 0

Vladimir Golovatiuc consideră că angajații responsabili ai băncilor ar trebui să răspundă pentru furtul miliardului fără a aștepta stabilirea tuturor circumstanțelor cazului.

Deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc, la postul de televiziune "NTV Moldova" și-a exprimat opinia că demult a sosit timpul să aducem în fața justiției, inclusiv penale, angajații din sectorul bancar care au pregătit documentele cu permisiunea de emitere a de împrumuturilor problematice, transmite enews.md.

"Căci banii au fost scoși sub formă de imprumuturi. Doar au existat lucratori de credit care au pregatit cazurile, au pregatit materiale pentru comitetele de credit corespunzătoare pentru Consiliu unde se menționa despre aceste credite. Aceștia au fost oameni concreți! Ei au încălcat unele acte normative, iar acesta este un articol penal! Ei a provocat daune acționarilor! Mă scuzați, dar cine a fost acționar al Bancii de Economii? Inclusiv – statul. De aceea nu trebuie să așteptăm nici Kroll-1, nici Kroll-2, nici Kroll - 5... Statul trebuiasă acționeze, reprezentat de guvern, există persoane oficiale, care erau responsabile, - reprezentanții statului în Consiliul Băncii de Economii. Ei au trebuit să dea în judecată împotriva anumitor manageri, împotriva unor ofițeri de credite concreți.

Întîrzierea în investigarea problemei principale: "unde sînt banii" și "cum să-i recuperăm"... Căci mii de oameni lucrează în sistemul bancar. Și, probabil, cunoscînd specificul bancar... Înțeleg că unii șefi de subdiviziuni dau instrucțiuni angajaților lor: - "faceți asta și ... asta..." și oamenii nu înțeleg. Iar în acest caz, dacă ar fi trași la răspundere penală pentru daunele provocate băncii - adică acționarului - "A", "B", "C" și așa mai departe ..., ei s-ar fi gîndit înainte de a-și pune semnătura că împrumutul este normal și poate fi emis", sugerează deputatul și șeful Comisiei parlamentare Vladimir Golovatiuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?