X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Golovatiuc: Menținerea stabilității financiare a fost posibilă datorită acțiunilor puterii

24 iul. 2020,, 13:15   Politică
3059 1

Datorită acțiunilor coordonate dintre Președinție, Guvern și fracțiunea PSRM din Parlament, în condițiile pandemiei și a crizei economice, s-a reușit menținerea stabilității financiare, adoptarea măsurilor de susținere a businessului și oamenilor.

Deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, una din prioritățile fracțiunii parlamentare PSRM în sesiunea de primăvară-vară a fost susținerea legislativă pentru proiectele înaintate de șeful statului și Executiv.

Astfel, datorită proiectele comune s-a reușit alocarea surselor suplimentare la buget în mărime de 2,5 miliarde de lei pentru combaterea pandemiei, susținerea stabilității bugetare, a mediului de afaceri și a populației. De asemenea, la această etapă, practic nu sînt înregistrate datorii față de FMI, Comisia Europeană și alți parteneri.

”Asistăm la o situație unică cînd în condițiile de criză în conturile trezoreriei de stat sînt rezerve financiare de peste 9 miliarde de lei, iar în bugete locale - în jur de 2 miliarde de lei”, a spus Golovatiuc.

Potrivit deputatului, aceste rezultate dau speranțe că toate inițiativele președintelui țării și a Guvernului vor fi implementate. Aceasta înseamnă majorările de salarii, a pensiilor și indemnizațiilor, dar și implementarea proiectelor de infrastructură - drumuri, iluminare, apeduct, practic în fiecare localitate și crearea a 16 platforme industriale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?