Ghilețchi a fost ales președinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor CEDO

Ghilețchi a fost ales președinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor CEDO

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei l-a ales pe vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi, în funcția de președinte al Comisiei pentru alegerea judecătorilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

Acest eveniment este o premieră pentru Republica Moldova, Ghilețchi fiind primul parlamentar moldovean ales în această funcție. Comisia condusă de vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău este responsabilă de audierea candidaților la funcția de judecător CEDO din partea statelor membre ale Consiliului Europei.

„Este o mare responsabilitate atît pe plan personal, cît și național avînd în vedere rolul cheie al comisiei pe care am onoarea să o conduc în procesul de selectare a judecătorilor celei mai importante instituții europene de justiție”, a declarat Valeriu Ghilețchi.

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova are o vastă experiență în parlamentarismul european de peste 12 de ani.  Anterior, Valeriu Ghilețchi a fost, pe rînd, președintele Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă, dar și vicepreședinte al APCE.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load